Boadicea har en typisk engelsk aroma humle. Det er en relativt ny dvergfarge som er oppdrettet og dyrket av Wye College i 2004. Boadicea har milde, lettblomstrete og krydrede egenskaper, med en gresskledd duft. Den har et snev av floral smaks toner og kan minner om blomstrende frukthage. Boadicea's bitteringskarakteristikker er milde og avrundede.

Passer til de fleste engelske og kontinentale ølstiler.

du finner den her: 
https://homebrew.no/product/548839/boadicea-6-2-100g-2018

2019-07-16 16:16:59

David Heath recently posted a video 'RoboBrew's v's Grainfather'. Interesting video to see the difference between them and for the price Link

But, I'm happy to say, once again, I have David Heath coming into the shop to talk about the RoboBrew and put it through a few tests, plus show us how to use the programmable settings to get the best from it .


* So, keep a space in your calendar for the 7th March starting at 17:30 where David will be happy to answer any questions you have, not only about the RoboBrew, but brewing in general.


On the night, if you wish to reserve your RoboBrew, we'll have a little promotion two help you get started 
????

* Write me an Email to reserve your seat: strommen@fermentarium.no

2019-02-25 16:20:45

We're always happy when a big white truck pulls up and the driver struggles pulling out a pallet full of goodies for the shop.

We had another batch of RoboBrew's and the lastest upgrade to the Grainfather - the false bottom! No more worries of knocking off the Grainfather filter when whirlpooling.


2019-02-25 16:17:12

Nå som vi går mot mørkere tider, begynner bryggere å finne ut at en fantastisk sommer har gått hardt ut over fat og flasker i diverse hjem. 
Flere hopper nå på trenden  med å lage lav-karbo IPA,  "Brut IPA" dvs  brut (ekstra tørr) IPA, som er en godt humlet ipa, med en lett maltbase, som kan tilsvare malten i en lager/pils/corona. 

En typisk oppskrift for 21 liter Brut IPA til gjæring er : 
3,6kg pils
0,5 kg Flaket Mais 
0,5 kg Flaket Ris 
0,2 kg Risskall 
1-2ml Amyloglucosiade
A30 Corporate



og ca 200-500 gram med din favoritt IPA humle, ofte fruktige humler, hvor det meste tilsettes på 80c etter kok, og trekkes i 15-60 minutter og senere en masse til tørrhumling.  

Amyloglucosiade er et enzym som øker gjærbarheten i vørteren, som også vil gi noe mer alkohol, men mindre sødme. 
Det er ikke uvanlig å gjære Brut-IPA til 0 Oechle, eller lavere.

2018-09-15 10:51:05

Enderlig har vi fått inn en etterlengtet forsendelse med Intertap tappekraner. :) 

2018-09-01 14:48:36