Nå som vi går mot mørkere tider, begynner bryggere å finne ut at en fantastisk sommer har gått hardt ut over fat og flasker i diverse hjem. 
Flere hopper nå på trenden  med å lage lav-karbo IPA,  "Brut IPA" dvs  brut (ekstra tørr) IPA, som er en godt humlet ipa, med en lett maltbase, som kan tilsvare malten i en lager/pils/corona. 

En typisk oppskrift for 21 liter Brut IPA til gjæring er : 
3,6kg pils
0,5 kg Flaket Mais 
0,5 kg Flaket Ris 
0,2 kg Risskall 
1-2ml Amyloglucosiade
A30 Corporate



og ca 200-500 gram med din favoritt IPA humle, ofte fruktige humler, hvor det meste tilsettes på 80c etter kok, og trekkes i 15-60 minutter og senere en masse til tørrhumling.  

Amyloglucosiade er et enzym som øker gjærbarheten i vørteren, som også vil gi noe mer alkohol, men mindre sødme. 
Det er ikke uvanlig å gjære Brut-IPA til 0 Oechle, eller lavere.

2018-09-15 10:51:05

Enderlig har vi fått inn en etterlengtet forsendelse med Intertap tappekraner. :) 

2018-09-01 14:48:36

Herlig dag. 

Idag fikk vi enderlig inn Weyermann Barke Malt - vi gleder oss til å brygg med denne førstkommende Torsdag i butikk. 

*Test*  

2018-05-29 16:10:27