Crown American Ale Gjær er en gjærstamme valgt for produksjon av tradisjonelle amerikanske ale. Den kan brukes til alle overgjærede øltyper. Gjæren har amerikansk opprinnelse og brukes av et stort antall kommersielle bryggerier. Den produserer få estere og spesielt lave nivåer av diacetyl. Alkoholtoleransen er opptil 9-10 %. Sedimenteringsegenskapene er middels. Sluttresultatet har en veldig ren smak og aroma.
Anbefalt formering/rehydrering: Tilsett gjæren i sterilt vann i forholdet 1:10. Alternativt kan du bruke kokt og sterilt vørter. Anbefalt temperatur er 30-32°C. Rør forsiktig og la det hvile i 30 minutter. Juster temperaturen til samme som gjæringstemperaturen. Deretter kan du helle gjærblandingen inn i gjæringstanken. Det er også mulig å tilsette gjæren direkte i gjæringstanken ved den innledende gjæringstemperaturen, og sørge for at gjæren dekker hele overflaten av vørteren.
Ingredienser: Gjær (Saccharomyces Cerevisiae), emulgator E491.