Verdant IPA Ale Yeast. 11 g Tørrgjær, for IPA / NEIPA Verdant IPA Ale Yeast. 11 g Tørrgjær, for IPA / NEIPA

Verdant IPA Ale Yeast. 11 g

Tørrgjær, for IPA / NEIPA

Varenr: 101912
59,-
-+
20+ På lager

Du er 2 500 kroner unna å få FRI FRAKT!*

Beskrivelse
Beskrivelse

Gjær (Saccharomyces cerevisiae) 11 gram

Lalbrew Verdant IPA er hentet fra Verdant Brewing Co. i England. Gjæret er kjent for sine utmerkede evne til å lage en stor variasjon med humlefokuserte og maltrike øl. Gjæret gir tydelig preg av aprikos med undertoner av tropisk frukt og sitrus som blander seg flott inn sammen med humla. Verdant IPA gir en myk og balansert maltprofil med litt mer kropp enn de typiske amerikanske IPA gjærstammene.
Dette gjæret er altså svært allsidig og kan bl.a. brukes i NEIPA, Engelsk IPA, Amerikansk IPA, Engelsk Bitter, Sweet stouts og Sour ales.


•Utgjæring: Medium til Høy
•Flokkulering: Moderat
•Anbefalt gjæringstemperatur: 18 - 23°C (64 - 73°F)
•Alkohol toleranse: 10% ABV
•Anbefalt dosering: 0,5-1g/l for å sikre et minimun av 2,5 - 5,0 millioner celler pr ml.

Produsentens anbefalte tillsettnings instruks:
Det er viktig å rehydrere tørrgjæren i en ren beholder før du har den i vørteren.

Dryss tørrgjæren opp i 10 ganger vekten sin med vann (1g gjær til 10ml vann) på 27C ± 3C. Etter at gjæren er gjennombløt (dette kan ta 15-30 minutter), rør forsiktig i den inntil væsken er klumpefri. Da er den klar til å ha i vørteren.

Alternativt, ha tørrgjæren rett i vørteren som er på 20C+, i gjæringskaret. Dryss gjæren jevnt utover hele overflaten av vørteren for å unngå at det klumper seg. La den stå i 30 minutter for å så rør forsiktig i det hele f.eks. via oksygenering.