Belgisk trippel (Belgian Tripel) er en lys belgisk type. som tradisjonelt blir brygget av trappistmunker på kloster. God maltaroma og smak med tydelig karakter av karamell og brødskorpe. Belgisk gjær gir ølet høy kompleksitet i smaksbildet. Ølet har en høy alkoholstyrke, men vil allikevel oppleves som noe lettdrikkelig takket være bruken av kandis-sukker som gir en tørr avslutning.
Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.
Alkoholprosent: ca. 9,6%
Forventet OG: ca. 1.075. FG: ca. 1.002
Bitterhet: 29 IBU – moderat bitter
Farge: 8 EBC - halmgul
Innholder 5,1 kg knust malt:
Malt: Pilsner, Hvete og Peated malt (torvrøykt)
Humle: Magnum, Saaz og Columbus
Gjær: Fermentis Safbrew BE-256
Annet: 1 kg Lyst kandissukker, tilsettes siste 30 min av koketiden, røres godt ut
Meskes på 67°C i 60 minutter. Kokes i 90 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 20°C.
Tilsett 8g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 3