(Saccharomyces pastorianus) 11,5g
Dette er verdens mest brukte gjærstamme for lagerøl som stammer fra Weihenstephan i Tyskland.
Fermolager W utvikler en fin balanse mellom florale og fruktige aromaer, med en ren og klar smak.
Gjæret kan benyttes for de fleste lagerølstiler.
Den er det perfekte valget for lyse og lette lagerstiler som pils og helles, men er også et sikkert valg dersom man skal brygge bock, dobbelbock, baltisk porter og andre lagerøl.
Tilsvarende gjær: Fermentis Saflager W34/70
Spesifikasjoner:
- Flokkulering: Høy
- Anbefalt temperatur: 9-15°C (ideellt 10-12°C)
- Alkoholtoleranse: Høy (10-12%)
- Utgjæring: 78-85%
- Diastatisk: Nei
- Fenolsk: Nei
Anbefalt gjærmengde:
7,5-10g/10L ved temperaturer mellom 9-15°C
2,5-5g/10L for flaskekarbonering