WLP001 California Ale yeast 70ml PurePitch - Best før 17 Februar 2025 WLP001 California Ale yeast 70ml PurePitch - Best før 17 Februar 2025

WLP001 California Ale yeast 70ml

PurePitch - Best før 17 Februar 2025

Varenr: 102715
198,-
-+
14 På lager

Du er 2 500 kroner unna å få FRI FRAKT!*

Beskrivelse
Beskrivelse

PurePitch Next Generation

WLP001 California Ale Yeast er en populær og velkjent gjærstamme fra White Labs, en anerkjent produsent av gjær til ølbrygging. Denne gjærstammen er spesielt kjent for sin allsidighet og evne til å produsere rene, nøytrale smaker samt fremheve de ønskede aromaene og smakene i ølet. Her er noen detaljer om WLP001 California Ale Yeast:

Gjærstamme:

  • Navn: WLP001 California Ale Yeast
  • Type: Overflategjær (Saccharomyces cerevisiae)
  • Gjærflokkulering: Høy
  • Gjæringstemperatur: 18-21°C (64-70°F)

Egenskaper og bruksområder:

  • WLP001 er kjent for å produsere en ren og nøytral smaksprofil i ølet, noe som gjør det til en allsidig gjærstamme som passer godt for et bredt spekter av ølstiler.
  • Den er spesielt populær for bruk i amerikanske ølstiler som pale ale, IPA (India Pale Ale) og blonde ale, der den bidrar til å fremheve humlearomaene og -smakene.
  • Gjærstammen har god gjærflokkulering, noe som betyr at den vil sedimentere godt under gjæringen og etterlate en klarere øl.
  • WLP001 kan gi en rask og effektiv gjæring, og den tåler relativt høye gjæringstemperaturer uten å produsere unødvendige off-smaker.

Pitcherater:
For å få best mulig gjæring og resultat med WLP001 California Ale Yeast, er det viktig å pitchere (tilsette gjær til vørteren) i riktig mengde.
En standard pakke med WLP001 California Ale PurePitch® gjær fra White Labs er vanligvis designet for å håndtere en batch (mengde) øl med en størrelse på rundt 19-23 liter (5-6 gallon), avhengig av ønsket ølstyrke og gjæringsegenskaper.

Selv om pakken inneholder 70 ml gjær, må du også vurdere gjærantall og helse. Generelt antar man at en gjærcelle inneholder omtrent 5-10 µl væske. Dette betyr at en pakke med 70 ml gjær kan inneholde omtrent 7-14 milliarder gjærceller.
Generelt anbefales det å bruke omtrent 0,75 til 1 million gjærceller per milliliter vørter per grad Plato. Her er en grov retningslinje for pitching rate:

  • Lett øl (lav alkohol, lavere SG): 0,75 millioner celler/mL/°P
  • Standard øl (moderat alkohol, moderat SG): 1 million celler/mL/°P
  • Sterk øl (høy alkohol, høyere SG): 1,5 millioner celler/mL/°P

Det finnes ulike online kalkulatorer og verktøy som kan hjelpe deg med å beregne den nøyaktige mengden gjær du trenger for din spesifikke vørtermengde og ølstil.

Husk at gjæring er en viktig del av ølbryggingen, og riktig håndtering av gjær, inkludert pitching rate, kan ha stor innvirkning på sluttresultatet.

WLP001 California Ale PurePitch® er en ølgjær fra White Labs, en anerkjent leverandør av gjær til hjemmebryggere og kommersielle bryggerier. Denne gjæren tilhører Next Generation-serien deres, som innebærer en oppgradering og forbedring av gjærstammer for å levere enda bedre gjæringsresultater og ølkvalitet.

Her er noen grunner til hvorfor kunder bør vurdere å kjøpe WLP001 California Ale PurePitch® Next Generation:

  1. Garantert kvalitet og levedyktighet: White Labs har et rykte for å levere gjær av høy kvalitet. PurePitch®-teknologien deres sikrer nøyaktig måling og pakking av gjæren, noe som resulterer i en høy levedyktighet. Dette betyr at gjæren er sunn og aktiv når du bruker den, noe som er avgjørende for en vellykket gjæring.

  2. Forbedret gjæringsytelse: Next Generation-serien er utviklet for å gi enda bedre gjæringsytelse sammenlignet med tidligere stammer. Dette kan oversettes til raskere og mer fullstendig gjæring, noe som igjen kan bidra til å redusere risikoen for uønskede smaker og aromaer i ølet.

  3. Større utvalg av øltyper: WLP001 California Ale PurePitch® er en allsidig gjærstamme som passer til et bredt spekter av øltyper, inkludert pale ales, IPAs, ambers, porters, stouts og mer. Dette gjør det til et flott valg for hjemmebryggere som ønsker å eksperimentere med ulike ølstiler.

  4. Pålitelige gjæringsegenskaper: Denne gjæren har vist seg å produsere en ren gjæringsprofil med minimalt med off-smaker og aromakomponenter. Dette gir bryggeren større kontroll over ølets smak og aroma, og det er lettere å oppnå ønsket resultat.

  5. Støtte og ressurser fra White Labs: White Labs tilbyr vanligvis detaljert informasjon om hver gjærstamme de tilbyr, inkludert gjæringstemperaturer, alkoholtoleranse, og spesifikke egenskaper. Dette gir bryggerne den nødvendige kunnskapen for å optimalisere gjæringsprosessen og oppnå ønskede resultater.

  6. Pålitelig leverandør: White Labs har et etablert omdømme i bryggeribransjen, og deres gjær er godt anerkjent blant både amatør- og profesjonelle bryggere. Å kjøpe gjær fra en pålitelig leverandør kan bidra til å sikre at du får kvalitetsprodukter.

Samlet sett gir WLP001 PurePitch® Next Generation hjemmebryggere muligheten til å forbedre kvaliteten på brygget sitt gjennom en pålitelig og forbedret gjæringsstamme. Med økt gjæringsytelse og allsidighet, kan denne gjæren være et flott valg for bryggere på alle erfaringsnivåer som ønsker å produsere øl av høy kvalitet.